Wrocław 18.05.2018

Sukiennice 9
50-107 Wrocław
kancelaria.prezydenta@um.wroc.pl

My, niżej podpisani użytkownicy parku przy ul. Sztabowej 62-66, zwracamy się z wnioskiem o większe niż dotychczas zadbanie o tę jedną z nielicznych enklaw zieleni na Osiedlu Powstańców Śląskich. W szczególności prosimy o:

• dostawienie dwóch ławek w głębi psiego wybiegu (tak aby znajdowały się one w cieniu drzew – obecne są przez cały dzień „w słońcu”);
• wymianę piachu na psim wybiegu (obecny niezwykle się pyli podczas "suchych" dni – skarżą się na to nie tylko bywalcy parku, ale nawet mieszkańcy okolicznych kamienic; ponadto część właścicieli zauważyło, że ich psy po zabawie w piachu choruje na zapalenie spojówek – nie mamy zatem pewności co do stanu sanitarnego);
• wykonanie ujęcia wody dla psów (wiemy, że poidło było planowane w pierwotnym projekcie wybiegu);
• weryfikację (reklamację?) poprawności wykonania alejki na terenie "psiego placu zabaw" (po roku od oddania do użytku jest ona w katastrofalnym stanie);
• wykonanie ścieżek z prawdziwego zdarzenia wzdłuż obecnych przedeptów oraz oświetlenie ich;
• zwiększenie liczby ławek i śmietników w całym parku;

Wykonanie ww. inwestycji sprawi, iż park przy ulicy Sztabowej 62-66 stanie się miejscem przyjaznym, bezpieczniejszym i integrującym lokalną społeczność. W świetle licznych deklaracji władz miejskich dotyczących zrównoważonego rozwoju, ochrony zieleni, ubiegania się o tytuł Zielonej Stolicy Europy oraz w ślad za licznymi inwestycjami w zieleń mającymi miejsce w innych częściach miasta, sądzimy, że również Osiedle Powstańców Śląskich zasługuje na park spełniający aktualne minima wyposażeniowe.

Liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszego wniosku!

Michał Kwiatkowski
Osiedle Powstańców Śląskich
53-422 Wrocław
autor13047@petycje.pl

Ważne pytanie ( Marian )
29-05-2018 ( odpowiedz )
Ile głosów trzeba aby petycja została rozważona?
      odp. (Michał Kwiatkowski)
03-06-2018 ( odpowiedz )
Im więcej - tym lepiej. Petycja ma za zadanie wesprzeć analogiczne starania czynione przez Radę Osiedla. Oprócz wersji elektronicznej podpisy zbieramy również w formie tradycyjnej.

Powyższy dokument został napisany i opublikowany przez Michał Kwiatkowski, Osiedle Powstańców Śląskich. Petycje.pl i ich administrator, nie maja żadnego wpływu na treść tego dokumentu. Jeśli uważasz, że powyższy dokument narusza zasady regulaminu serwisu, prosimy o powiadomienie regulamin@petycje.pl.

Petycje.pl - logo © 2004 - 2018 Petycje.pl