Warszawa 14.05.2018

Zostawcie Okęcie - petycja przeciwko likwidacji Lotniska Chopina w Warszawie

Podpisy za petycją: 1,162 (812)

Prezes Rady Ministrów Mateusz Morawiecki

al. Ujazdowskie 1/3, 00-001 Warszawa
kontakt@kprm.gov.pl

Stanowczo protestujemy przeciwko decyzji rządu o likwidacji Lotniska Chopina w Warszawie.

Nie godzimy się na to, by Warszawa - najszybciej rozwijająca się stolica tej części Europy - była pozbawiona własnego lotniska, a dwa
miliony jej mieszkańców i setki tysięcy mieszkających w aglomeracji, musiało dojeżdżać do najbliższego dużego lotniska niemal 100 km.

Dziś lotnisko to miejsce pracy dla wielu tysięcy warszawiaków i mieszkańców regionu. Te osoby, decyzją rządzących, zostaną bez pracy.
Nie zgadzamy się na to!

Stolica bez lotniska straci na atrakcyjności turystycznej, ale też gospodarczej - tysiące warszawskich firm korzysta z faktu bliskiej
odległości do lotniska.

Likwidacja lotniska oznacza zmarnowanie gigantycznych pieniędzy, które zostały wydane na jego modernizację i budowę nowej
infrastruktury. Uruchomienie dojazdu do lotniska pociągiem SKM kosztowało 275 mln złotych. Droga ekspresowa S79 z węzłem
lotniskowym to kolejne setki milionów złotych. Te pieniądze - unijne i podatników - też będą wyrzucone w błoto!

Warszawiacy, mieszkańcy aglomeracji i regionu, turyści odwiedzający nasze miasto i przedsiębiorcy potrzebują Lotniska Chopina w
Warszawie! Miasto trzeba rozwijać, a nie je paraliżować! Wzywamy rząd do wycofania się z kuriozalnej, szkodliwej i nieuzasadnionej
decyzji o likwidacji lotniska na Okęciu!

Rafał Trzaskowski
Biuro Poselskie Rafała Trzaskowskiego
autor13036@petycje.pl

Powyższy dokument został napisany i opublikowany przez Rafał Trzaskowski, Biuro Poselskie Rafała Trzaskowskiego. Petycje.pl i ich administrator, nie maja żadnego wpływu na treść tego dokumentu. Jeśli uważasz, że powyższy dokument narusza zasady regulaminu serwisu, prosimy o powiadomienie regulamin@petycje.pl.

Petycje.pl - logo © 2004 - 2018 Petycje.pl