Białystok 12.04.2018

ul. Legionowa 7
15-281 Białystok
edukacja@um.bialystok.pl

My, niżej podpisani uczestnicy warsztatów „Zapanuj nad Gniewem I” edycja XIII zorganizowanych przez Białostocką Akademię Rodziny, a prowadzonych przez panią Urszulę Zagan w dn. 13.02- 27.03. 2018 zwracamy się z wnioskiem o kontynuację zajęć w ramach warsztatów "Zapanuj nad Gniewem II"
Treści zawarte w "Zapanuj nad Gniewem" są olbrzymim zastrzykiem fundamentalnej wiedzy, w oparciu o teorię porozumienia bez przemocy Rosenberga, dzięki której uczestnicy mogą w niewyobrażalny sposób zmienić swoją codzienność , relacje z otoczeniem, a przede z dziećmi, które, mając świadomych rodziców zwiększają szansę, aby wynieść skrzydła, a nie kamienie z domu rodzinnego. Same dzieci, postawą wyniesioną z domu, są w stanie zarażać innych i szerzyć idee empatii, efektywnej komunikacji, przy głębokim rozumieniu swoich uczuć i mechanizmów, jakimi się rządzą.
Warsztaty "Zapanuj nad Gniewem" zawierają treści, które, mimo iż są podstawą dla relacji i wzajemnej komunikacji wg nas, dopiero zaczynają kiełkować w świadomości naszego społeczeństwa, a są już bardzo popularne w innych krajach. Warsztaty zapewniają poznanie skutecznych metod technicznego sposobu radzenia sobie w życiowych sytuacjach i kontaktach z innymi.

W ocenie wielu uczestników warsztaty "Zapanuj nad Gniewem I" są przełomowe zarówno pod kątem treści , jaki i
sposobu prowadzenia. Efekt jest już widoczny w codziennym życiu uczestników i ich rodzin. Poniżej kilka naszych
wypowiedzi:
"Co mi dały warsztaty- bardziej poznałam siebie, które były przyczyną wielu nieporozumień, niepotrzebnych wybuchów
złości. "

"Materiały przedstawione na warsztatach pozwoliły mi na poznanie sposobów jak sobie radzić w trudnych sytuacjach,
przez co poprawiły się moje relacje z otoczeniem :) "

„Mi i dzieciom dało więcej wewnętrznego spokoju i akceptacji.”

"Warsztaty dały mi możliwość poznania siebie, swojej emocjonalnej strony co przekłada się na lepsze kontakty z innymi
ludźmi. Ja widzę zmiany w sobie i wiem że druga część tych warsztatów umocni te zmiany.

Aby techniki owe zostały utrwalone, pogłębione, a przez to miały i miały dużo większą szansę wdrożenia w
codzienność, niezbędna jest kontynuacja. Szansę taką dają warsztaty "Zapanuj nad Gniewem II" , które zakładają
zarówno część praktyczną, ale i pogłębienie treści z pierwszej części warsztatów.
Zgodnie uważamy, iż zatrzymanie się w poł drogi, to tak naprawdę krok wstecz, również z uwagi na czas i energię już
poświęconą.

Warsztaty"Zapanuj nad Gniewem II" mają szansę przynieść olbrzymie efekty, oddziaływujące na grupę daleko
wykraczającą poza samych uczestników.

Liczymy na pozytywne rozpatrzenie sprawy i umożliwienie kontynuacji rozpoczętej drogi, w ramach warsztatów
"Zapanuj nad Gniewem II".
Pozostajemy do dyspozycji, jeśli trzeba coś doprecyzować, przekazać więcej informacji w temacie.

Jolanta Chmielewska- Matys
15-873 Białystok
cjo@wp.pl

Powyższy dokument został napisany i opublikowany przez Jolanta Chmielewska- Matys. Petycje.pl i ich administrator, nie maja żadnego wpływu na treść tego dokumentu. Jeśli uważasz, że powyższy dokument narusza zasady regulaminu serwisu, prosimy o powiadomienie regulamin@petycje.pl.

Petycje.pl - logo © 2004 - 2018 Petycje.pl