Gdańsk 18.10.2017

Co zrobiliście aby ochronić Puszczę Białowieską?

Posłowie i Senatorowie RP

ul. Wiejska 4/6/8

Szanowna Pani Posłanko/ Senator
Szanowny Panie Pośle/Senatorze

Jako Państwa wyborcy zwracamy się do Was z żądaniem podjęcia zdecydowanych działań na forum parlamentarnym, w mediach jak również w trakcie poselskich spotkań, mających na celu wstrzymanie wycinki drzew na terenie Puszczy Białowieskiej. Oczekujemy podnoszenia tego problemu przy każdej możliwej okazji, ze szczególnym uwzględnieniem wystąpień plenarnych. Proszę w naszym imieniu o występowanie do Ministra Środowiska oraz Premier Rządu, z interpelacjami w tej sprawie.
Puszcza Białowieska jest naszym polskim (również w skali światowej), unikalnym skarbem przyrodniczym i jako taka wymaga ochrony. W związku z tym domagamy się od Państwa aktywnych działań na rzecz uchwalenia ustawy ustanawiającej cały obszar Puszczy terenem Białowieskiego Parku Narodowego.

Prosimy żebyście nie zapominali o Puszczy pomimo tego, że codziennie pojawiają się nowe ważne problemy do
rozwiązania. Pamiętajmy, że niesprawiedliwe prawo można zmienić, a zniszczonej Puszczy nie da się odtworzyć.
Proszę również pamiętać, że zbliżające się wybory będą znakomitym momentem do zweryfikowania Waszego
zaangażowania w sprawy tak istotne dla Państwa wyborców.

My niżej podpisani (imię i nazwisko; miejscowość):

.........................................................................................

Zachęcamy do pobierania tekstu petycji, zbierania podpisów i wysyłania do lokalnych posłów i senatorów.

Małgorzata Wójcik
Zieloni Trójmiasto
80-863 Gdańsk
m.j.wojcik@mm.pl

Powyższy dokument został napisany i opublikowany przez Małgorzata Wójcik, Zieloni Trójmiasto. Petycje.pl i ich administrator, nie maja żadnego wpływu na treść tego dokumentu. Jeśli uważasz, że powyższy dokument narusza zasady regulaminu serwisu, prosimy o powiadomienie regulamin@petycje.pl.