Mysłakowice 04.07.2017

Połączenia kolejowe Kamiennej Góry z Wrocławiem, Jelenią Górą i Lubawką każdego dnia!

Urząd Miasta Kamienna Góra

Krzysztof Świątek- Burmistrz
Plac Grunwaldzki 1. 58-400 Kamienna Góra.

Jeżeli uważasz, że Kamienna Góra powinna mieć codzienne połączenie kolejowe z Wrocławiem (przez Wałbrzych),
Jelenią Górą, Lubawką, podpisz się pod petycją. Ma to na celu wznowienie połączeń pasażerskich szynobusami, które
codziennie będą dojeżdżać do stacji Kamienna Góra.

Na Konferencji Krajowej Stowarzyszenia Gmin Polskich Euroregionu Nysa 12 czerwca 2017 r. poprzez reprezentanta Urzędu
Miasta w
Kamiennej Górze wykreślono Kamienną Górę z programu, mającego na celu wznowienia ruchu pasażerskiego na szlakach
kolejowych Dolnego Śląska. To wielce chybiona decyzja, która wpłynie na szkodę regionu.

- Po reaktywacji codziennych połączeń pasażerskich do Kamiennej Góry i Lubawki miasta te otrzymają znacznie lepsze
połączenie komunikacyjne ze znaczącymi ośrodkami administracyjnymi i turystycznymi w regionie i kraju
- Skomunikowanie Lubawki, Kamiennej Góry z Wrocławiem pozwoli znacznie łatwiej dotrzeć studentom do ich uczelni.
- Połączenie kolejowe Kamiennej Góry z Jelenią Górą przez Kowary zagwarantuje sprawniejszy dojazd osobom zamieszkałym w
Pisarzowicach, Szarocinie, Leszczyńcu, Ogorzelcu.
- Poprzez codzienne połączenia mieszkańcy łatwiej dojadą do szkoły, do pracy, w podróż, ułatwi to dojazd turystów do
Kamiennej Góry czy Lubawki
- Codzienne połączenia kolejowe stworzą nowe miejsca pracy
- Wybierając kolej, dbamy o środowisko!

Jacek Chorągwicki Dominik Górski Dominik Dorabiała
Kolej Karkonoska
58-533 Mysłakowice
lordjacek2@o2.pl

Powyższy dokument został napisany i opublikowany przez Jacek Chorągwicki Dominik Górski Dominik Dorabiała, Kolej Karkonoska. Petycje.pl i ich administrator, nie maja żadnego wpływu na treść tego dokumentu. Jeśli uważasz, że powyższy dokument narusza zasady regulaminu serwisu, prosimy o powiadomienie regulamin@petycje.pl.