Cieszyn 14.04.2017

NIE WYGANIAJCIE MŁODYCH Z CIESZYNA!!

Urząd Miejski w Cieszynie

Ryszard Macura
Rynek 1
43-400 Cieszyn
urzad@um.cieszyn.pl

Drodzy Ministrowie z Cieszyna - miłośnicy Ministerstwa Śledzia i Wódki, pierwszego tego typu lokalu w naszym mieście!

W naszym ukochanym mieście od dawna brakowało takiego miejsca jak Ministerstwo Śledzia i Wódki. Lokalu, w którym bez stresu można
przyjść, zasmakować różnego rodzaju smakołyków, obejrzeć mecz, posłuchać dobrej muzyki, porozmawiać i spędzić miło czas bez
konieczności wyjeżdżania poza granice miasta. Niestety! Nie wszystkim podobają się nowe zwyczaje w Cieszynie. Ktoś uważa, że rozrywka
w Cieszynie nie powinna wykraczać poza dotychczasowe ramy i powinna być domeną innych miejscowości. Jaki mamy argument przeciw?
Listę licznych spotkań jakie organizujemy? Koncertów muzyczny? Zdjęcia zadowolonych ministrów? Niestety to nie wystarcza! Mówi się
nam, że jesteśmy niepotrzebni i próbuje się nas przegonić z miejsca, w którym wydaje się nam, że idealnie pasujemy. Władze miasta bez
większych argumentów chcą, żeby młodzi ludzie bawili się w innych miastach. Trudno nam się z tym zgodzić i po prostu zrezygnować.

DLATEGO nasi ukochani Ministrowie, POKAŻCIE, że wola ludu jest inna! Podpiszcie się pod petycją przeciwko likwidacji Ministerstwa w
Cieszynie! Zaproście do inicjatywy znajomych i podzielcie się tą petycją na mediach społecznościowych. Ratujmy to co wspólnie udało
nam się stworzyć. Warto, ponieważ przygotowaliśmy wiele atrakcji na kolejne lata i przykro nam będzie jeśli ktoś z nieprawdziwego
powodu będzie chciał to zakończyć. Nie pozwólmy aby ponownie wpędzono nas w sytuację, w której nasze miasto stanie się rozrywkową
pustynią na mapie regionu.

Pomóżcie tworzyć nam historię rozrywkową miasta, które razem kochamy i z którego jesteśmy dumni! Walczmy o nasze Ministerstwo,
aby mieć gdzie się spotykać i wspólnie cieszyć się każdą chwilą. Za chwile przyjdzie lato! Bez Ministerstwa celebrowanie tego ciepłego
okresu będzie znacznie trudniejsze!

Mariusz Molewski
Ministerstwo Śledzia i Wódki
43-400 Cieszyn
cieszyn@msiw.eu

Powyższy dokument został napisany i opublikowany przez Mariusz Molewski, Ministerstwo Śledzia i Wódki. Petycje.pl i ich administrator, nie maja żadnego wpływu na treść tego dokumentu. Jeśli uważasz, że powyższy dokument narusza zasady regulaminu serwisu, prosimy o powiadomienie regulamin@petycje.pl.